29 Mart 2018 Perşembe

Alman pastası yapalım mı ne dersiniz ?

Arkadaşlar benim çok sevdiğim bir lezzettir çikolatalı alman pastası
yapımı kolaydır.




Alman pastasının malzemeleri ;

2 çay bardağı ılık süt
2 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
5- 6 su bardağı un
1,5  çay bardağı toz şeker
1 pk. kuru maya ya da 1 pk. yaş maya
2 tatlı kaşığı mahlep




Kreması için;
 
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
2 kaşık tereyağı
2 pk. vanilya

Üzeri için;

250 gr. bitter veya sütlü çikolata (ben sütlü çikolata kullandım.)
3/4 çay bardağı krema
Pudra şekeri


Şimdi yapılışına başlayalım

Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı ve şekeri karışıma ilave edip eritin. Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.
Hamuru, iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. yaklaşık 45 - 50 dakika kadar yeterli olur


Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.

 
Hamurlarınızı 170 derede fırında pişiriniz.

Kreması:
Tereyağı hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.
 
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde kesin. Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın.
 
 


Krema ve çikolatayı benmari usulü eritmek için; bir kâseye koyun ve kâseyi su dolu başka bir kabın içine koyarak ocakta eriyene kadar kaynatın.

Krema ve çikolatayı benmari usulü eritmek için; bir kâseye koyun ve kâseyi su dolu başka bir kabın içine koyarak ocakta eriyene kadar kaynatın.



Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder