yapımı kolaydır.
Alman pastasının malzemeleri ;
2 çay bardağı ılık süt
2 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
5- 6 su bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 pk. kuru maya ya da 1 pk. yaş maya
2 tatlı kaşığı mahlep
Kreması için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
2 kaşık tereyağı
2 pk. vanilya
Üzeri için;
250 gr. bitter veya sütlü çikolata (ben sütlü çikolata kullandım.)
3/4 çay bardağı krema
Pudra şekeri
Şimdi
yapılışına başlayalım
Hamuru
yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı
ve şekeri karışıma ilave edip eritin. Daha sonra un hariç tüm hamur
malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur
cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak
olmasına dikkat edin.
Hamuru, iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. yaklaşık 45 - 50 dakika kadar yeterli olur
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta
boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
Kreması:
Tereyağı hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde kesin. Daha sonra bir sıkma
torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın.
Krema ve çikolatayı benmari usulü eritmek için; bir kâseye koyun ve kâseyi su dolu başka bir kabın içine koyarak ocakta eriyene kadar kaynatın.
Krema ve çikolatayı benmari usulü eritmek için; bir kâseye koyun ve kâseyi su dolu başka bir kabın içine koyarak ocakta eriyene kadar kaynatın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder