Malzemeleri,
4 yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber arzuya göre
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber arzuya göre
Tavaya sıvı yağını, tereyağını ekleyin ve ocağın altını orta ateşte açınız.
Çeyrek bardak sıcak su ile birlikte erittiğiniz domates salçasını ve tatlı biber salçasını ilave ediniz ve biraz kavurunuz.
Daha sonra kırmızı toz biberi, pul biberi ve tuzunu ilave ediniz.
Çırptığınız yumurtaları tavada pişirdiğiniz salçalı sosun üzerine dökün ve hızlıca karıştırmaya başlayınız. Sürekli karıştırın ki yumurtalar kıvama erişsin. Kontrollü pişirme sağlayınız. Yumurtanın çok fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu bir kıvamda iken ocağın altını kapatınız. Sıcak olarak servise sununuz
Afiyet olsun..
Tariflerinizi severek okuyorum ve yaptım gerçekten çok güzel ve mükemmel oluyorlar. teşekkürler
YanıtlaSil