13 Mart 2018 Salı

Köy Salçalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların efsane lezzetlerinden biridir benim için salçalı yumurta. Öğrenciler ve bekarlar için de iyi bir lezzet alternatif yemektir. Yapımı kolay ve nefis tarifi hep birlikte yapmaya başlayalım mı? Öncelikle malzemeleri yazayım.

Malzemeleri,

4 yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber arzuya göre



Tavaya sıvı yağını, tereyağını ekleyin ve ocağın altını orta ateşte açınız.


Çeyrek bardak sıcak su ile birlikte erittiğiniz domates salçasını ve tatlı biber salçasını ilave ediniz ve biraz kavurunuz.


Daha sonra kırmızı toz biberi, pul biberi ve tuzunu ilave ediniz.



Çırptığınız yumurtaları tavada pişirdiğiniz salçalı sosun üzerine dökün ve hızlıca karıştırmaya başlayınız. Sürekli karıştırın ki yumurtalar kıvama erişsin. Kontrollü pişirme sağlayınız. Yumurtanın çok fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu bir kıvamda iken ocağın altını kapatınız. Sıcak olarak servise sununuz


Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Tariflerinizi severek okuyorum ve yaptım gerçekten çok güzel ve mükemmel oluyorlar. teşekkürler

    YanıtlaSil