13 Mart 2018 Salı

Mükemmel Ekler Nasıl Yapılır?

Mükemmel Ekler Nasıl Yapılır?

Ekler kekimizin malzemeleri

5 adet yumurta
1,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
Krema dolgusu için:
3 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
300 gram bitter çikolata
1,5 su bardağı krema

Kekin hamurunu hazırlamak için su, tereyağı ve tuzu bir tencereye aktarın. Tereyağı eriyip, sulu karışım kaynamaya yakın bir hal aldığında elenmiş unu azar azar ekleyin ve aralarda karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar hamurunu hazırlayınız.


Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğutun. Kullanacağınız yumurtaları, tek tek katıp mikser ile yüksek devirde karıştırın.

Hazırladığınız hamuru, karışım bitene kadar dikdörtgenler halinde tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, hamurların üzeri hafif bir renk alana kadar pişirin.







Krema dolgusunu hazırlamak için tüm krema malzemelerini bir kaba koyunuz ve karıştırın. Krema karışımını kıvam alana kadar pişirin. Soğuması için ayrı bir kenarda bekletin.




Çikolata sosu için 300 gram bitter çikolata bir sos tenceresine alın. Sıvı durumda olan kremayı ekleyin. Derin bir tencerede kaynayan su buharı üzerinde benmari usulü aralarda karıştırarak çikolatayı eritiniz.



Buluşma



Fırından çıkan ekler hamurlarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesiniz. Hazırladığınız krema dolgusunu bir krema torbasına alın ve ekler hamurlarının iç kısımlarını krema ile doldurun.
Ekler pastaların üst kısımlarını çikolata sosa batırdıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız tüm eklerlere aynı işlemi uyguladıktan sonra çikolatanın kıvam alması için oda ısısında bekletin.


Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Tariflerinizi severek okuyorum ve yaptım gerçekten çok güzel ve mükemmel oluyorlar. teşekkürler

    YanıtlaSil